);">

Hvordan erstatte mat, når jeg trøstespiser?

Etter min slankeoperasjon ble det klart for meg hvordan jeg brukte mat for å slippe å kjenne på vonde følelser. Når jeg kom i vanskelige perioder i livet....og de kom ofte og tett... Da spiste jeg for å føle meg bedre.

Det merkelige er jo at jeg i disse periodene ikke kjente metthet, men et konstant sug i magen som jeg tolket som sult.

Jeg skulle ønske jeg var klar over dette før min slankeoperasjon, da kunne jeg tatt tak i det før og kanskje også fått mere utbytte av startkurset før operasjon. På dette kurset var et av temaene mat og følelser, og der og da følte jeg ikke at dette ikke traff meg like bra.

Vi ble også advart med statistikker som viser at mange slankeopererte bytter ut mat med andre ting i etterkant. Noen får problemer med alkohol, andre shopper på seg stor gjeld og noen bruker sex og blir litt for løse i trusestrikken. Alt for å føle seg bedre.

Men dette vil jo bare flytte problemet, så hvordan kan man bytte ut maten uten at det skaper nye vansker i livet?

 

Jeg tok kontakt med overvektsklinikken og fikk samtaler med psykolog der. Hun sa jeg måtte jobbe med følelsene for å komme videre og gav meg noen tips og råd til hvordan jeg kunne ta tak i disse. Men noen ganger så blir det rett og slett for mye og jeg ønsker en raskere utvei, ja rett og slett slippe å kjenne på følelsene. Da er det jo en lett utvei å bruke alkohol, shopping, sex eller mat (som tidlige), men jeg var nødt til å finne andre metoder som kunne gi hodet litt fri uten at det var skadelig for meg eller de jeg er glad i.

 

 

Det jeg oppdaget er at det er veldig godt å kunne skape noe, derfor begynte jeg å male. Selv om jeg aldri har tatt i en pensel sånn bortsett fra på skolen hvor det var under tvang og derfor ikke spesielt god. Men det var godt å bare få utløp for det jeg følte på et lerret. 

Jeg lærte også å hekle og det var utrolig befriende, og noe jeg har brukt mye den siste tiden etter brannen. Det er fantastisk å føle at jeg klarer noe og lager noe som kan brukes på en eller annen måte.... noe som er nyttig.

Andre tider bruker jeg mobilen og litt hjernedøde spill, men det blir mest for å koble ut fra verden. Dette er ikke like godt mottatt av mannen da den ble litt for mye brukt en periode.

Det er også veldig godt å sortere tankene her på bloggen, men samtidig som det er godt så føler jeg at når jeg er som mørkest så klarer jeg ikke å tenke klart nok til å skrive. Derfor ble jeg veldig stille her en periode, men jeg forsøkte å skrive mange ganger, men kom aldri til punktet med å legge ut noe innlegg.  

 

 

Følg Fru Holmen på Facebook og Snap 

 

 

#trøstespising #alkohol #sex #shopping #avhengighet #hobby #hekling #spill #kunst #familie #slankeoperasjon #gbp #gastricbypass #livstilsendring #slanking #psykolog #psykiskhelse

2 kommentarer

Helene Antonsen Bjørndalen

09.11.2017 kl.11:41

Tusen Takk!💞

Nå vet jeg hva jeg kan erstatte mat med😊

Jeg skal begynne med strikking igjen, da vil jeg kanskje klare å holde meg til matplanen min🌞

Har jo tenkt at hobbyer vil holde meg opptatt, men ikke gjort noe mer med det.

Så takk igjen, jeg skal jammen få denne tanken inn mellom øra så ofte jeg kan, fordi vi er mange som har lært at repetisjoner hjelper😊

Ha en strålende dag 🌞

Fru Holmen

09.11.2017 kl.12:08

Helene Antonsen Bjørndalen: Takk for kommentaren Helene :) Veldig godt å ha noe å drive med når ting blir vanskelig, men det er like viktig å ta tak i grunnen til at en ønsker å putte noe i munnen. Problemene forsvinner ikke med håndarbeid, men er en lett flukt når en ikke orker å føle på disse følelsene. Lag deg en flott dag <3

Skriv en ny kommentar

hits